• м. Чернігів, вул. Г. Полуботка 14
  • +380462 676-332
  • За довідками: chernigiv03@gmail.com, ask@cheschool3.pp.ua

Новини

  • Закінчився проект "Учитель на годину"

    2019-01-10

    У ЗЗСО №3 закінчився унікальний проект-експеримент “Учитель  на годину”. Батьки дуже активно відгукнулися на таку ініціативу та випробували себе в ролі вчителя. Багато цікавих уроків, виховних годин, тренінгів та майстер-класів вони підготували та провели для учнів різних вікових катенорій.

    Батьки навчали як звичайних предметів за розкладом, так і за власним фахом або бажанням. Учні вивчали українську мову й літературу та фізику, географію та геометрію, малювання та право, хімію та працю. Серед нестандартних тем можна виокремити: маркетинг, фінансова грамотність, психологія, мистецтво спілкування (ораторські навики), права та обов’язки дітей і навіть поринули в езотерику та  астрологічні таємниці.

    Про древній Чернігів учні дізнавалися на уроках краєзнавства з мамою учня 5-го класу. Для дітей були проведені наступні майстер-класи: з виготовлення новорічних пряників, паперових птахів та сніговичків з повітряних кульок.  Незабутній був урок з медіаграмотності в 10-А. Урок основ здоров’я у 6-му класі провів тато учня, лікар-нейрохірург Станкевич Т.В..

    Випускник 1992 р., а нині батько учениці нашої школи В.Л. Раскін в рамках проекту «Учитель на годину» провів для учнів 9-х класів урок життєвого успіху. Діти з зацікавленістю слухали історію професійного становлення, основи таймменеджменту  та стратегічного планування, родзинки побудови фінансової стабільності від людини-практика. Для учнів початкової школи провели надзвичайні  уроки з прикладної фізики та математики, з безліччю цікавих дослідів та експериментів, на одному з уроків діти мандрували у часі в Епоху Динозаврів.

    Досвід співпраці з батьками залишив незабутні враження. Вони не лише мали нагоду спробувати себе в такій нелегкій професії вчителя, але й більше дізнатися про шкільне життя їхніх дітей.

    Учням такий експеримент сподобався. Вони відзначають, що це цікаво і нестандартно.11